in

Нов прием за подготвителна група в ЧОУ „Монтесори Варна”. Вече и Детска къща „Монтесори” за най-малките

Снимката е предоставена от ЧОУ „Монтесори Варна”

ЧОУ „Монтесори Варна” се превърна в еталон за образователен стандарт сред родителите, които са избрали алтернативен метод на обучение, съчетан с високи академични резултати и свободна от агресия среда.

ЧОУ „Монтесори Варна” обявява нов прием за деца в предучилища група и свободни места във 2-ри и 5-ти клас.

„За първа година ще посрещнем при нас и деца на 3 години. Създадохме училището през 2016 година, преди всичко, за да осигурим автентична среда за Монтесори образование във Варна за нашия син и други родители, които споделяха нашите възгледи и не откриваха училище, което да отговаря на техните стандарти. Точно толкова естествено се зароди и необходимостта да създадем Детска къща „Монтесори”. Автентичното Монтесори образование започва от 3 годишна възраст, а много от родителите в нашата общност вече имат втори деца, които искат да приобщят възможно най-рано. С отварянето на общност за малки деца, затваряме пълния цикъл на Монтесори образованието до завършване на 7 клас или групи 3 – 6 години и 6-12 години по международните стандарти”  – сподели Румяна Илиева, основател на училището.

Начален курс на обучение (подготвителна група – 7ми клас)

Снимка: ЧОУ „Монтесори Варна”

Обучението на учениците от подготвителна група до 7 клас е изградено на основата на уважение, коопериране, взаимопомощ и отговорност. 

Учебната програмата е в съответствие с изискванията на Министерство на оразованието, но се надгражда с много знания и умения в съответствие с международните Монтесори стандарти, съчетавайки академични знания с развитие на умения за реалния живот. 

Екипът от учители се грижи за отличната академична подготовка на учениците, а децата още от начален етап, ежедневно общуват с различни специалисти в областите математика, български език и литература, история, география, природни науки, музика и изкуство. Обучението по английски език се провежда по учебната програма на  Британската образователна система. 

Предимства на училището са удълженото работно време – всеки ден от 8.30 до 17.30ч, централаната локация в Гръцкия квартал до плувен комплекс „Приморски“ и възможността за целогодишно обучение с богата лятна програма през месеците юли и август.

Детска къща (за деца от 3 години) 

Снимка: ЧОУ „Монтесори Варна”
Снимката е предоставена от ЧОУ „Монтесори Варна”

Методът Монтесори учи децата от ранна възраст на концентрация, самостоятелност, отговорност и много практически умения за цял живот. 

Всички учебни зони са оборудвани по световните стандарти на Международната Монтесори Асоциация (Association Montessori International AMI), за да отговорят на потребностите на децата и да стимулират разгръщането на техния потенциал. 

„Положителните отзиви от родителите и любознателните деца, които идват с нетърпение на училище, са свидетелство за високите стандарти, които училището поддържа, в образованието и грижата за децата.” 

Приемът е отворен от 15-ти март, а подробна информация можете да прочетете на сайта на училището https://www.montessorischoolvarna.eu/

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/