in

Почина „Човекът с железния бял дроб“ (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

Пол Александър – „Човекът с железния бял дроб“ почина на 78-годишна възраст. През 1952 г., когато е едва на 6 години, се заразява с вирусно заболяване и остава парализиран от врата надолу. След като бил откаран по спешност в болница в Тексас, се събужда в метален цилиндър, където прекарва остатъка от живота си.

След като преживява детски паралич като дете, Пол Александър живее близо 80 години в „железен бял дроб“.

През цялото това време той постъпва в колеж, става адвокат и автор на публикации. Заради непоколебимата си воля и смелост, историята на Пол Александър служи като пример за много хора по света и ще продължава да се помни и занапред.

Александър е можел да напуска железния си бял дроб за по няколко часа на ден, след като се научил да диша. Използвал е пластмасова сламка с прикрепена към нея писалка, за да пише на компютър. Така успял да пресъздаде историята на живота си в книга, озаглавена: „Три минути за едно куче“.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/