in

Читател на медия „Нова Варна“: Тук има теч от една година. Има риск от пропадане на цялата улица

Колаж: "Нова Варна"

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за голям проблем на варненската улица „Добруджа“. Той приложи и снимков материал, като по негови думи на снимките се вижда чиста питейна вода, която тече по въпросната улица от почти една година

„Лично аз съм подал няколко сигнала до ВИК Варна (на телефон за аварии, по имейл, имах среща с главния инженер преди месец). До Община Варна също има подадени от мен и други хора сигнали“, пише мъжът.

„Резултатът е никакъв. Обяснението, което ми дадоха от ВИК Варна, е че има повреден кран, който те нямат желание да подменят, защото щяло да се наложи да спрат водата на голям район докато тече ремонтът!!! Що за оправдание е това?“, пита възмутеният гражданин.

ВиК-Варна пред медия „Нова Варна“: Проблемът с теча на ул. „Добруджа“ е решен

Според него тъй като този теч е от доста време, съществува сериозен риск от пропадане на цялата улица (която скоро беше преасфалтирана). По думите на мъжа тогава вече ще трябва да се прави много по-сложен и скъп ремонт на улицата вместо подмяната на един повреден спирателен кран.

Гражданинът акцентира и върху това, че всички тези локви от течаща вода са пред входа на детска градина „Ян Бибиян“.

„Обръщам се към вас с молба за съдействие понеже аз изчерпах всички варианти, с които мога да накарам отговорните институции да се задействат и да си изпълнят задълженията“, пише мъжът към редакцията ни.

Медия „Нова Варна“ изпрати запитване към ВиК-Варна и очаква позиция.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.