in

Адв. Николов пред медия „Нова Варна“: Ивайло, убил Валентина във Варна, е насилвал още една жена

Снимка: Румен Сарандев

Припомняме, че в началото на миналата година младата Валентина беше пусната за издирване, а по-късно беше намерена мъртва в двора на къща в местността Евксиноград, Варна, в добре замаскирана стара септична яма, покрита с клони. 

По-късно приятелят ѝ Ивайло Павлов беше обвинен за убийството на младата жена, което било извършено по особено мъчителен начин. Двамата имали връзка в продължение на две години. По време на връзката им често словесните им сблъсъци прераствали във физическо насилие от страна на мъжа.

През декември 2023 г. 40-годишният Ивайло беше осъден на първа инстанция на 20 години затвор и 250 хиляди лева кръвнина.

Днес адв. Даниел Николов заяви пред медия „Нова Варна“, че с оглед на тежестта на извършеното престъпление, присъдата е несъразмерно лека.

Депозираната от нас въззивна жалба пред Апелативен съд е в насока доживотен затвор, без право на замяна, което ще считаме, че едно такова наказание е справедливо“, посочи адвокатът, след което обясни как се е стигнало до тази трагедия.

„Стига се в условията на домашно насилие. Домашно насилие, за което данните по делото говорят, че това е многократен акт на извършване от страна на подсъдимото лице. Стига се до нанасяне на удари в гръдната клетка на жертвата, при което са нанесени наранявания, несъвместими с живота“, обясни адв. Николов.

В последствие са налице данни за умело прикрито престъпление, като се стига до добро замаскиране на септичната яма, в която е захвърлено тялото, създаване на алиби пред разследващите, което не кореспондира със събрания материал.

„Съдебно-медицинската експертиза категорично отхвърли становището за убийство по непредпазливост“, заяви юристът.

Той обясни, че Ивайло заявил, че намерил Валентина в безжизнено състояние и се опитал да приложи изкуствено дишане.

„Нещо много интересно по отношение на личността на Павлов, което считаме, че от наказателно правна и гледна точка следва да се обърне внимание, че по делото се разкриват факти и обстоятелства за друга жертва на Павлов, която по идентичен начин е била държана в рамките на няколко дни в дома му. Била е насилствана, бита, като се е стигнало до скъсване на скалпа. Единствено, фактите, че тя е успяла да избяга от дома, в който е била заключена в период на няколко години, са я спасили от фатална участ“, разкри още адвокатът пред медия „Нова Варна“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/