in

Варненка сигнализира: От година и половина бездомен мъж живее срещу приют за бездомни във Варна. Не го пускали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Варненка разказа за потресаваща картинка, на която е станала свидетел навръх Великден. Вече от година и половина бездомен мъж спи в строеж, намиращ се точно срещу дома за бездомни хора в град Варна, квартал „Победа“. Момичето разказва, че е разбрало това, щом е заговорило бездомния мъж.

Той разказал, че е опитал да се подслони в дома, който е именно за бездомни, но е получил отказ.

Човекът от година и половина живее в строежа и служителите го виждат всеки ден, но без резултат.

Ето какво още пише варненката:

„Нито му носят вода, храна, нито му позволяват да се изкъпе. Той не ходи на работа, защото го е страх, че като се върне от работа някой може да е откраднал така нареченото „легло“ (мръсен матрак, но го има), на което той спи, или част от вещите му… Аз и майка ми му дадохме козунак, яйца и няколко цигари. Обещах му, че ще минавам да му нося храна и други принадлежности… Та въпросът ми е ХОРА или ЗВЕРОВЕ станахме хората? Как може да виждате някой в беда и да не помогнете, да не сезирате медиите и социалните мрежи за това нещо? Та нали за това е дом за бездомни?? Какви хора сте ако парадирате със скъпите си коли и маркови дрехи, ако нямате единствената ценност, наречена човечност… Лично аз се заемам с това да сезирам медиите за този ДОМ ЗА БЕЗДОМНИ ХОРА, каквото и да ми коства“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/