Категории: България

НАП установи нарушение в детски център в България

Реклама

От Национална агенция за приходите (НАП) съобщават, че са установили нарушение в детски център в град Пловдив. То е свързано с неиздаване на касови бележки

При проверката в обекта, фискалните инспектори са констатирали случай, при който не е издадена касова бележки при заплащане на месечна такса. Контролните действия на НАП са извършени паралелно в два детски центъра – в Пловдив и в София, собственост на свързани фирми. Те са инициирани след телевизионен репортаж, в който родители твърдят, че не получават фискални бонове при заплащане на услугите.

В хода на проверките в двете детски градини, служителите от звеното за фискален контрол са изискали документи, изготвени при постъпването на всички деца, договори с външни дружества, документи, удостоверяващи разплащанията с тях, банкови извлечения за получените такси по банков път, договор за наем и др. Фискалните инспектори са извършили и проверка на касовите апарати, като е взета съдържащата се в тях информация за всички плащания в брой.

При проверката в детската градина в Пловдив, фискалните инспектори са установили, че една от фактурите и фискалният бон към нея не са издадени в момента на плащане, а няколко часа по-късно. Това е нарушение на действащото законодателство, за което се предвижда издаване на акт за установяване на административно нарушение и е предпоставка за прилагане на мярката „запечатване на обект“, категорични са от НАП.

Проверката на приходната агенция в детския център в София продължава, като предстои в кратките срокове да бъде анализирана събраната информация и в случай че се установи неспазване на законодателството, НАП ще предприеме необходимите мерки спрямо нарушителите.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Много адреси във Варна и областта остават без ток в понеделник

На 20.05.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни…

преди 3 минути

Туристическият бранш на среща с ГЕРБ – СДС във Варна: В последните две години липсва чуваемост. Стабилност имахме до 2020 година

Председатели и представители на всички големи асоциации на туристическия бранш в България се отзоваха на…

преди 5 минути

Прогноза за времето по Черноморието в понеделник

Днес облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще…

преди 2 часа

Да не пропуснем някого: Много хора празнуват имен ден през новата седмица

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 15 часа

Блъснаха майка с две деца на пешеходна пътека

Стана ясно, че две деца и майка им пострадаха при катастрофа на бул. "Васил Априлов"…

преди 15 часа

Александър Младенов: Майка ми винаги е имала мнениние за всичко свързано с мен

Самият Александър Младенов от телевизизионният формат "Ергенът" заяви, че не направи избор между Магдалена и…

преди 15 часа