in

Община Варна разреши шествието „Безсмъртен полк”. В София го забраниха

Колаж: Нова Варна

Шествието „Безсмъртен полк” ще се проведе във Варна на 9 май. Сборният пункт е в 17 ч. на входа на Морската градина. Оттам шествието ще продължи по алеята на Възраждането и ще стигне до Пантеона.
Главен организатор е Фондация „Безсмъртен полк – България” и Сдружение „Россияне-21 век”. Съорганизатори са НД „Русофили” – Варна, Сдружение „Отечествен съюз” – Варна и БАС – Варна.
По информация на Нова Варна кметът на Варна Благомир Коцев е разрешеил събитието, докато в София Васил Терзиев го е забранил.
В същото време Община Варна ще почете Деня на Европа с традиционния военен ритуал с полагане на венци и цветя пред паметника-мемориал на Осми Приморски полк. Събитието ще се състои на 9 май от 10:00 часа пред паметника. В 11:00 часа ще има церемония по издигане на флага на Европейския съюз пред централния вход на Община Варна.

Недоволни: „Митинг срещу възхваляването на престъпната руска армия в условията на война организират живеещи у нас руски опозиционери във Варна. Събитието ще се проведе , 9 май, от 16:00 ч., пред паметника на украинските воини.’Подобни акции, използващи символи на репресивна държава и военна пропаганда, не трябва да се провеждат във Варна.“ – категорични са организаторите от сдружението „За Свободна Русия/For Free Russia“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/