in

Костадинов след изборите: Вчера българската политическа система катастрофира смъртоносно (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Днес се състоя пресконференция на „Възраждане“, на която Костадин Костадинов направи обзор на провелите се избори вчера и позицията на партията му по важни въпроси

„Феодализацията на парламента винаги води да разпад на държавата, а българският избирател даде своя вот на недоверие към парламентарната демокрация в България“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на пресконференция днес след изборите, провели се вчера.

„Имаме ужасяващо ниска избирателна активност – 32% гласували е безпрецедентно. Практически вчера българската политическа система катастрофира смъртоносно. И това, което се случи, е вот на недоверие от страна на народа към парламентарната демокрация в България“, смята Костадинов.

„Вече могат да се правят различни конфигурации между местни феодали, които контролират по няколко хиляди гласа в дадена община или област. А благодарение на ниската избирателна активност, в момента може да се влезе в парламента с около 70 000 гласа. Или иначе казано – малки олигархични групи, заедно с криминални елементи, могат да влизат в парламента“, коментира Костадинов.

„Ние винаги си поставяме по-високи цели. Минималната цел, който имахме на евровота, беше да вкараме трима евродепутати. Тя е постигната. Но това далеч не ни задоволява, защото проблемите, които седят пред нашата държава, си остават същите“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Той каза още, че пред партията му седи една основна задача, която са заявили по време на кампанията и за която няма да спрат да работят – България да не влезе в разгарящият се конфликт в Украйна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/