in

Какво ще бъде времето до края на юни

снимка: НИМХ-БАН

През втората половина от юни се очаква температурите в страната да бъдат по-високи от климатичните норми, а сумарното количество на валежите да бъде по-малко от климатичните норми.

През първите дни от периода времето ще бъде слънчево и почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските райони в Югозападна България ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В края на второто и първите дни от третото десетдневие на юни ще духа слаб, по морския бряг до умерен вятър от североизток. Вероятността за валежи намалява. Температурите бавно ще се повишават и към 22-23 юни максималните ще са между 34° и 39°.

Около средата на третото десетдневие въздушната маса над страната ще се лабилизира, повишава се вероятността за валежи, придружени с гръмотевици, има вероятност и за градушки, а температурите относително ще се понижат. През последните дни от месеца изгледите са за слънчево време.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/