in

Как да си приготвим най-вкусните миди в домашни условия

Снимка: Pixabay

Какво е лятото без морска храна, а какво е морската храна без миди. Но как най-вкусно да си ги приготвим. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта.

миди – 1 кг пресни
зехтин – 100 мл
чесън – 2 скилидки
девесил – 1/2 стрък
бяло вино – 200 мл
черен пипер на вксу
сол на вкус

Първоначално мидите с черупка трябва да се измият хубаво под течаща вода. С помощта на ръце или малко ножче отрежете мустачките им и огледайте всяка черупка за замърсяване или нещо, което се нуждае от почистване.

Запасете само добре изглеждащи и здрави миди. На средна сила на котлона сложете достатъчно дълбока тенджера и зехтина в нея. Щом загрее, добавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте за няколко секунди.

Сега добавете и мидите. Затворете капака и раздрусвайте тенджерата периодично. След минута изсипете бялото вино, както и нарязания пресен девесил.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и захлупете капака. Гответе, докато вкусни пресни миди с черупка не се отворят и са готови за консумация.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/