in

По кое време на деня не трябва в никакъв случай да се яде пъпеш

Един от най-разпространените плодове по пазарите през лятото са пъпешите. Но както е известно освен полезни свойства, плодовете имат и вредни свойства.

Пъпешите могат да причинят алергична реакция при някои хора. Ако след изяждане на парче от този плод имате симптоми на алергия като сърбеж, обрив, подуване, трябва да се консултирате с лекар и вероятно да откажете този продукт.

Тъй като пъпешите са с високо съдържание на естествени захари, прекомерната консумация на пъпеши може да повиши нивата на кръвната захар. Хората с диабет трябва да ядат пъпеш с повишено внимание и умерено.

Пъпешът също не се препоръчва за хора със заболявания на стомашно-чревния тракт, с панкреатит, язва или гастрит. Факт е, че сокът от пъпеш може да раздразни стените на стомаха.

Пъпешът не трябва да се консумира на празен стомах и вечер преди лягане. Нискокалоричен е, но приемането на въглехидрати късно вечер може да доведе до отделяне на инсулин и в резултат на това образуване на телесни мазнини.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/