in

Кикбоксьори от Варна направиха фурор на Световната купа в Будапеща (СНИМКИ)

Снимка: СК "Вокил" - Варна

Варненските състезатели по кикбокс на „Вокил“ постигнаха уникален успех на Световната купа в Будапеща, Унгария.

Вчера е завършило едно от най-престижните и силни състезания по кикбокс. В него взеха участие общо 3336 състезателя от 50 държави. България участва с общо 136 състезателя. 12 от тях бяха от СК „ВОКИЛ“ гр. Варна.

До медалите достигнаха 8 състезателя на ринг. Ето и резултатите:

Снетовни купи и златни медали спечелиха
1. Али Юзеир
2. Виктор Ненков
3. Кристиян Георгиев
4. Преслав Георгиев

Сребърни медали
1. Ясен Бирсен
2. Виктор Михалев
3. Теодора Тодорова

Бронзов медал
1. Методи Георгиев

Страхотно впечатление направи с участието си Али Юзеир при мъжете до 81 кг, който изигра 4 двубоя и всичките ги спечели с нокаут, съобщават за медия „Нова Варна“ от СК „Вокил“.

Другия шампион на „Вокил“ Кристиян Георгиев при 15-16-годишните до 63.5 кг в стил лоу изигра перфектно и трите си мача и не даде в нито един момент шанс на опонентите си.

Приятна изненада донесе и отличника на клуба Преслав Георгиев при 15-16-годишните до 57 кг в стил лоу кик. И трите двубоя ги спечели с активни атаки и перфектни комбинации срещу много по-опитни и високи съперници.

Снимка: СК „Вокил“ – Варна

Европейският ни шампион от 2023 г. Виктор Ненков изнасяше уроци по кикбокс на съперниците си за радост на всички присъстващи в залата. Напълно заслужено спечели и трите си двубоя и грабна Световната купа по кикбокс в стил К1 при 17-18-годишните до 67 кг.

Нашите Сребърни медалисти също се бориха храбро и до последно за златото, с което дадоха сериозна заявка за бъдещи национални състезатели.

Снимка: СК „Вокил“ – Варна

„Много съм доволен от всички, играха достойно и показаха огромно израстване. Али и Преслав ще останат в съзнанието ми дълго време. Тяхната игра просто беше перфектна. Виктор Ненков е първа година при по-големите и по пътя си победи двама настоящи Европейски шампиони от 2023 г. Това за него е нова категория и въпреки това успя. Календара на клуба е доста натоварен като на 22.06. ни предстои участие в три различни турнира в три различни града, имаме покана за международен лагер, централизирана подготовка в Спортпалас и участие в Световното първенство за кадети в края на месец август отново в Будапеща“, заяви треньорът на клуба Петър Петров.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.