in ,

Колония от розово фламинго се засели край Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/S. Dohnev

Хиляди екземпляри от вида розово фламинго се заселиха във Варненско-Белославското езеро. Припомняме, че за първи път в историята на България през 2019 г. на територията на страната бе забелязано гнездящо розово фламинго

С промените на климата от последните години се промени и биологичното разнообразие у нас. За първи път в историята на България през 2019 г. на територията на страната бе забелязано гнездящо розово фламинго, съобщиха от Българско дружество за защита на птиците.

Снимка: Facebook/S. Dohnev

Край Варненско-Белославското езеро ежегодно се концентрират над 20 000 водолюбиви пернати от общо 64 вида. На територията на комплекса са установени 202 вида птици, 59 от които са включени в Червената книга на България.

Снимка: Facebook/S. Dohnev

Розовото фламинго живее край солени езера и морски лагуни. Храни се с планктон, червеи, миди, скариди, ларви на насекоми и други богати на каротиноиди храни.

Снимка: Facebook/S. Dohnev

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/