in

Йордан Цонев от ДПС пред президента: Трябва да има редовно правителство с мандата на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

ДПС проведе консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев. При държавния глава Йордан Цонев от ДПС заяви, че трябва да има редовно правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, но подкрепен с широко мнозинство.

„Ниската избирателна активност е изключително важен проблем, на който трябва да се обърне специално внимание. Това би могло да бъде изходна точка за нашето поведение и решенията ни. Ние вече казахме при откриването на Народното събрание, че за нас тази ниска избирателна активност говори за нарушено доверие към политическите субекти“, коментира Цонев пред Радев.

Йордан Цонев подчерта, че политиците трябва да се върнат при хората и да решават техните проблеми. Освен това той смята, че обществото не иска нови избори.

„Решението минава през един пълен мандат или поне близко до пълния, за да могат в перспектива да се решават проблемите на хората. В тази връзка, преди да стигнем до приоритетите и програмите, трябва да кажа, че ДПС напълно осъзнава отговорността си пред избирателите за съставяне на редовен кабинет, подкрепян от стабилно мнозинство“, заяви той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/