in

Масови проверки на заведения по крайбрежната алея във Варна: Наложени са глоби

Снимка: Google Street View

Започна възстановяването на асансьорите и платформите за хора с увреждания в подлезите, научи медия „Нова Варна“. Освен това продължават проверките на търговските обекти за договорите им за сметоизвозване

Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. През изминалата седмица са отремонтирани четири платформи. На територията на община Варна има 56 съоръжения. В края на всяка седмица обслужващата фирма ще изготвя доклад за състоянието и необходимите ремонтни дейности по асансьорите и платформите. Те ще бъдат на база ежеседмични огледи, а ремонтните дейности ще зависят от необходимите части.

Освен това са наредени огледи на всички представителни сгради във Варна и рехабилитация на ефектното им осветление, където това е необходимо. Поискано е да бъде възстановено осветлението на колонадата на входа на Морската градина, на Слънчевия часовник и на алпинеума.

Освен това бе отчетено, че през изминалата седмица са съставени 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица. Извършени са 14 проверки на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 глоби с фиш и са изготвени 4 предписания. Продължават проверките на търговските обекти. Проверяват се договорите на търговците с фирми за сметоизвозване и дали договорените количества отпадъци отговарят на реално генерираните.

От страна на администрацията на район „Одесос“ са наложени глоби на физически лица за замърсяване с отпадъци в района на Колхозния пазар и Македонския дом. Отчетено беше още, че е санкционирана и сметопочистващата фирма заради необслужени кошчета в района на Шишковата градинка, ул. „Михаил Колони“ и централната част на бул. „Княз Борис I“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/