in

БСП при президента: Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Президентът Румен Радев се срещна с представители на „БСП за България“ в рамките на конституционната процедура за връчване на първия мандат за съставяне на правителство 

„Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат“, заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов на консултациите при държавния глава.

„Имахме преди малко заседание на бюрото и общото ни колективно виждане е, че страната ни се нуждае от мъдрост и диалогичност. За първи и втори мандат нещата са ясно изчерпани, но що се отнася до кабинет експертен, кабинет на националното спасение, на националното съгласие, то ние действително сме готови да работим по един такъм мъдър модел за излизане от тази ситуация, в която се намираме. За нас е ключово да започне силно ляво обединение, от което страната ни има нужда и през последните 2 години това липсваше в политическия живот“, коментира Борислав Гуцанов при президента.

„По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел – от правителство на малцинството, през експертно програмно правителство и от днес предложението – ясно изразена анти ГЕРБ-СДС коалиция. Каква ще бъде вашата позиция“, попита президентът.

„Има около 15 такива тефтерчета от безкрайните разговори при консултациите, които водихме тези две години, което е илюстрация на тази ужасяваща политическа криза, в която се намира в момента българското общество. Това преди всичко е криза на доверие. Кризата на доверие ясно се илюстрира с ниската избирателна активност“, подчерта временният председател на БСП Атанас Зафиров.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/