in

Защо спря водата на новата чешма във Варна? Дадоха обяснение

Снимка: Община Варна

Припомняме, че на 1 юни беше открита новоизградената чешма за минерална вода в кв. „Младост“ във Варна. Обаче последва временно спиране на водата. Оказа се, че прекъснато електрозахранване е причина за спирането на водата

Чешмата бе временно спряна заради проблем в електрическото захранване преди седмица. Няколко дни по-късно е последвало ново прекъсване. Поради тази причина специална лаборатория ще установи къде е проблемът с електрическата мрежа.

От общината обясняват, че след пускането в експлоатация, минералната вода е възстановила качествата си и е повишила температурата си. Очаква се становището на Регионалната здравна инспекция относно годността на водата за питейни нужди. Дотогава ще останат и информационните табели, които предупреждават гражданите, че водата е негодна за пиене.

Новоизградената чешма в кв. „Младост“ е разположена на бул. „Сливница“. Тя е на противоположната страна на предишната, но ползва същия водоизточник. Предвидено е поставяне на система за видеонаблюдение, за да обезопаси мястото от вандалски прояви и кражби. Предстои да бъдат поставени и пейки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/