in

Президентът за Република Северна Македония: Маските окончателно паднаха

Кадър: БНТ

Президентът Румен Радев коментира ситуацията около изказването на новоизбрания министър-председател на Република Северна Македония. Припомняме, че Християн Мицкоски заяви, че докато той е на пост „българският диктат няма да мине“

„Днес маските окончателно паднаха. Новото правителство в нашата съседка ясно показа, че най-големият страх на политическата класа там е да признае съществуването на думите „българин” и „българско” в РСМ. Това е политика, насочена директно срещу европейските принципи и решения, срещу поетите от РС Македония международни ангажименти“, смята българският държавен глава Румен Радев, който заяви, че очаква незабавни и конкретни действия както от българския МС, така и от европейските институции.

Държавният глава обясни и кога ще връчи първия мандат за съставяне на редовно правителатво. По думите му това ще се случи, едва след като приключат и консултациите с последните две партии.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.