in

САЩ увеличава наградата: Дават 5 млн. долара за информация за Ружа Игнатова (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Българската прокуратура и посланикът на САЩ в България излязоха с изявление за провеждащо се съвместно криминално разследване, свързано с Ружа Игнатова.

В брифинга участват и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, Н.Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, и Пламен Тончев, председател на ДАНС.

Изявлението е във връзка с разследване на българската прокуратура и федералното бюро по разследване по мащабната криминална схема за финансови измами и пране на пари с участието на Ружа Игнатова.

По време на изявлението стана ясно, че Прокуратурата на Република България ще повдигне обвинение на известната в цял свят Ружа Игнатова за измамата с OneCoin.

По думите на Борислав Сарафов  това ще позволи на службите да започнат наказателна санкция за изземване на имуществото ѝ.

Днес правителството на САЩ обявява нова в размер до 5 милиона щатски долара за информация, водеща до арест и/или осъдителна присъда на родената в България германска гражданка Ружа Игнатова, стана ясно по време на изявлението. Сигнали могат да се предоставят анонимно.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.