in

Три метода, с които да се отървем от комарите вкъщи

Снимка: Pixabay

Комарите са напаст, която всяка година ни тормози в летните вечери. Сърбящите ухапвания и последващите белези са нещо, което всеки би искал да избегне. Но какво всъщност можем да направим, за да се отървем от комарите вкъщи?

Свещи и масло от цитронела:

Цитронелата е естествен репелент срещу комари, получен от лимонова трева. Запалването на свещи от цитронела или използването на масло от цитронела в дифузери може да създаде бариера, която да възпре комарите. Може да се поставят в близост до прозорци.

Етерични масла:

Някои етерични масла, като лавандула, евкалипт и мента, имат естествени свойства за отблъскване на комарите. Разредете тези масла с вода и ги използвайте като спрей около дома си.

Чесън:

Факт е, че консумацията на чесън всъщност може да отблъсне комарите поради силната миризма. Можете също така да смачкате чесън и да го сварите във вода, за да създадете спрей, който да използвате в дома си.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/