in

62 литра на квадратен метър дъжд падна в област Монтана

Снимка: Pixabay

Снощи в област Монтана се е изсипал обилен дъжд. За щастие няма щети, тъй като дъждът е валял в продължение на часове, а не се е изсипал наведнъж за кратък период от време.

В село Василовци, община Брусарци, за няколко часа са паднали 62 литра на квадратен метър. В град Чипровци количеството на валежите е 50 литра на кв.м, във Вършец – 40 литра на кв.метър, съобщават за БТА от Метеорологичната станция в Монтана.

При валежите не са нанесени поражения по инфраструктура, ниви и градини, тъй като дъждът е падал в продължение на часове, а не се е излял наведнъж за кратко време.

Подобни валежи са обичайни за лятото, но в последните години в региона се случват по-често, уточниха метеоролозите. Те припомниха, че през юни миналата година в много части на областта месечните норми за валежи се преизпълниха с цели седем пъти, а през януари тази година беше достигната рекордна за зимата в историята на измерванията температура от 28 градуса на сянка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/