in

Бойко Борисов удари по масата: Ето как отговори на ПП (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

От ПП-ДБ по-рано днес обявиха, че внасят в парламента новите правила за избор на Комисията за противодействие на корупцията. В отговор на това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова първо да бъдат избрани комисии в парламента, тъй като „без да минат предложенията през комисии, не може да стане нищо“.

На брифинг в парламента тази сутрин Лена Бориславова от ПП обяви, че има натиск върху кметовете на ПП-ДБ и множество сигнали срещу тях. Вчера пък подуправителят на БНБ Андрей Гюров бе временно отстранен от поста, понеже е уведомил колегите си с четири месеца закъснение за участие в търговски дружества и фондации. Сигнали има и срещу кметовете на Варна, София и четири района в столицата. Сутринта Васил Терзиев дори коментира, че не би се изненадал да има нови кметски избори в София наесен.

„Всеки ден виждам, че в София освен хаос няма нищо друго, няма нито една търгувана поръчка, което означава, че и нищо за догодина няма да се случи. И той, като вижда как изобщо не владее материята, а това, което направиха само предизвиква нов хаос, аз няма да се учудя сам да си тръгне. Не знам какво точно е имал предвид – гледаше нещо тавана, ама какво точно не знам, не мога да гадая“, заяви Бойко Борисов.

„Кметовете, за които говорят колегите, освен че провалят градовете си, не са спазили закона от това, което дават по новините. Нито съм виждал КОНПИ, нито който и да е било. А що се касае до БНБ – това е рискът да даваш партийни членове за шефове на неутрална институция“, заяви още Борисов, посочвайки че затова ГЕРБ е подкрепил Димитър Радев за шеф на банката – за да му е „чисто“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/