in

Домашно магаре, изчезнало през 2019 г., беше открито при стадо лосове (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Independent US

Куриозна случка от Калифорния. Стана ясно, че домашно магаре, избягало преди пет години от стопаните си, е било намерено при стадо диви лосове, живеейки „най-добрия си живот“. Стопаните му обявиха, че не възнамеряват да отделят животното от новото му „семейство“.

Тери и Дейв Дрюри от Обърн са убедени, че животното, заснето от турист по-рано през юни, е техният домашен любимец на име Дизел.

Двойката казва, че е облекчена, че животното е в безопасност и са решили да го оставят да се скита свободно с новото си семейство от диви лосове.

През 2019 година Дизел се уплашил и избягал по време на пътуване с г-н Дрюри близо до Клиър Лейк, Калифорния. Последвали седмици издирване, които обаче останали без резултат.

„Най-накрая се отказахме“, споделя г-жа Дрюри пред новинарския партньор на Би Би Си, Си Би Ес. „Просто нямаше никакви следи от него“, допълва тя.

Но по-рано този месец туристът Макс Фенел ненадейно забелязва стадото диви лосове, описвайки магарето като „щастливо и здраво“ сред останалите животни. Фенел публикува видеоклип с магарето в социалните мрежи.

„Беше невероятно. Беше като, о, Боже мой. Най-накрая го видяхме. Най-накрая знаем, че е добре. Той живее най-добрия си живот. Той е щастлив. Той е здрав и това беше просто облекчение“, казва г-жа Дрюри.

Стадото лосове е на няколко мили от мястото, където Дизел за първи път изчезнал и в район, където няма диви магарета.

„Две напълно различни същества, но те се научават да се разбират и да бъдат едно на друго семейство“, каза г-жа Дрюри.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/