in

Напрежение между Русия и САЩ над Черно море

Кадър: Youtube/CBC News

Министърът на отбраната на Русия Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да предложи как да се справят незабавно с „провокациите“ на американските стратегически безпилотни самолети, действащи над Черно море, съобщават от руското министерство на отбраната.

Оттам информират, че е забелязана повишена активност в района от американски безпилотни самолети. Според министерството те извършват разузнаване и събират информация за прицелване за високоточни западни оръжия, използвани от Украйна за удари по руски съоръжения, съобщава Ройтерс.

„Това показва нарастващото участие на САЩ и страните от НАТО в конфликта в Украйна на страната на режима в Киев“, каза министерството на отбраната на Русия.

Според министерството подобни полети увеличават многократно вероятността от инциденти във въздушното пространство с руски самолети, което увеличава риска от пряка конфронтация между НАТО и Руската федерация.

Според изявлението страните от алианса ще носят отговорност за подобни инциденти.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/