in

Жена от Варна се бори с тежко заболяване: „Моля, помогнете на мама“, казва дъщеря ѝ

Снимка: Миглена Михайлова

Жена от Варна се свърза с екипа на медия „Нова Варна“, за да помоли за помощ за своята майка, която се бори с тежко заболяване. Ето какво гласи съобщението на разтревожената дъщеря

„Това е моята майка Теодора, на 59 г. от гр. Варна. В средата на май 2024 г. мама постъпи по спешност в болница, заради задух. След поредица изследвания и установен излив в белия дроб ни съобщиха, че диагнозата е РАК – аденокарцином на бял дроб четвърти стадий.

Веднага беше назначен ПЕТ скенер в УМБАЛ Св. Марина, гр. Варна за 30.05.24 г., но за лош късмет се развали преди да успеем да направим изследването. Бяхме пренасочени в гр. Бургас за същото изследване. Най-ранната дата беше за 19.06, но в същия ден мама беше приета отново по спешност заради задух.

Установени бяха 1200 мл. вода в десен бял дроб.

Надеждите ни бяха, че водата ще намалее, за да преминем скенера, а междувременно чакахме и генетичните тестове от биопсията, но на 30.06 от болницата в Бургас ни казаха, че апаратурите им не са достатъчни, за да подобрят състоянието ѝ.

Единственият ни вариант, който вече бяхме проучили, остана лечение в Турция и така на 1.07 я изпратихме там, защото състоянието ѝ се влошаваше всеки ден.

Към момента тя се намира в интензивното отделение на турска болница. Знаем, че тя е по-добре и е започнала да се храни значително повече, тъй като преди това отказваше храна. Това ни дава още повече надежда! Към момента сме превели 5000 евро, но са необходими още изследвания, както и ПЕТ скенер, за да ѝ се назначи точна терапия и крайна сума за нейното лечение. Молим ви да ни помогнете да ѝ дадем шанс да живее!“

Тъй като сумата е огромна, жената споделя, че на семейството е необходима помощ от добри хора.

Създадена е кампания за набиране на средства

Подкрепете Теди с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG43BUIN95611000740296

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Теодора Николова Христова

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.