in

Денков пред президента: Кризите изискват нестандартни решения. И затова предлагаме нестандартно решение (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

Днес от ПП-ДБ се срещнаха с президента Румен Радев. Разговорът бе иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Същината на кризата днес е, че същите тези партии, които се събраха да свалят редовното правителство, сега не могат да се съберат да направят тяхно редовно правителство. Какво постигнаха с това? С какво помогнаха на гражданите? Тези въпроси и днес нямат отговор“, заяви акад. Николай Денков.

„Кризите изискват нестандартни решения. И затова предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от настоящата политическа криза. Нейната същина е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в НС. Тяхното място е другаде. Затова искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица”, посочи Николай Денков.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента. Според държавния глава вторият мандат ги е изненадал.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, каза Радев.

„Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа”, обяви Денков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.