in

Иван Скипарнов, психолог/психотерапевт: Курсът „Трениране на Успешни Лидери“ е най-точният подход при изграждане на нов тип ръководство в организациите

Иван Скипарнов, психолог/психотерапевт

Вие сте собственик на голяма фирма и печелите добре. Имате голям екип от служители, които усърдно работят за Вас, но смятате, че може да се направи още нещо, което да подобри работния процес и атмосфера. Вероятно имате право да мислите по този начин. За да бъде вашият бизнес още по-успешен, може да се запознаете и да се възползвате от възможността да се включите с вашите екипи в обучението за ефективност на лидери – „Трениране на Успешни Лидери“ (Т.У.Л.)

За своя опит разказва Иван Скипарнов, психолог/психотерапевт от Варна. Той е един от дванайсетте сертифицирани обучители по програмите на Gordon Training International(GTI) с българско представителство Gordon Training Bulgaria: Т.У.Р.; Т.У.М.; Т.У.У. и Т.У.Л. в България и практикува от 2016 г. Професионалната му работа включва още Когнитивно поведенческа терапия, Хипнотерапия, Tерапия за двойки, Групи за личностно развитие, Онлайн психологично  консултиране, Консултиране за спортисти.

 Кой е Иван Скипарнов?

“Казвам се Иван Скипарнов и съм психолог/психотерапевт от Варна, но преди всичко човек със своите слабости, тревоги и вътрешни битки. Не винаги е било лесно, но винаги съм бил изпълнен с надежда, постоянство и решителност. Може би това е и причината да поема по-този път, път на самоизследването и самопознанието.

Ако мога да помогна дори на един клиент да живее живота си пълноценно и щастливо, то моята работа е свършена. Ако мога да науча дори един урок, от мой клиент, то аз ще мога да предам на следващият след него.

Красиво е как терапевтичният процес работи. Резултата от това двустранно взаимодействие и обучение е изумителен.”

Какво представлява обучението за ефективност на лидери (Т.У.Л.)

Курсът Т.У.Л. е подходящ за всички управленски нива в организацията. Това е практическо обучение с последователна структура и международен стандарт, в което се тренират 7 основни умения за ефективно общуване и разрешаване на конфликти. Целта е създаване на продуктивна работна среда, в която нуждите на ръководители и ръководени са задоволени. Обученията по програмата Т.У.Л. имат мултикултурен характер , провеждат се в над 50 страни по света и имат 61 годишна история. Преподават се само от сертифицирани инструктори, обучени по еднакъв международен стандарт от Gordon Training International(GTI). Обучението е с продължителност между 16 и 21 часа и е структурирано в 6 сесии. Признато от SHRM за предлагане на кредити за професионално развитие (PDC) за дейностите по ресертификация на SHRM-CP® или SHRM-SCP® .

Как компаниите да разберат, че е настъпил момента от подобно обучение? Какви са сигналите?

Времената, в които живеем изискват нов тип лидерство, отстъпващо пред авторитаризма и доминацията. Хората станаха много чувствителни спрямо този подход. По-подходящ подход при лидерите би бил този, при който взаимоотношенията наподобяват  партньорство и взаимно зачитане. Отношението за хората е от ключово значение, всеки един човек има базова потребност от добри взаимоотношения. Когато този аспект от потребностите на хората се неглижира в организацията, продуктивността на служителите е сериозно застрашена. Тяхната мотивация спада и те се чувстват маловажни и незачетени. Всичко това може да бъде предотвратено с добра база от комуникативни умения.

Така както болката в тялото може да е сигнал за проблем, на когото трябва да обърнем внимание, така и долупосочените примери могат да бъдат сигнал за компанията, да прибегне до подобно обучение.

  1. Намалена продуктивност на екипа
  2. Неяснота в комуникацията между служителите
  3. Междуличностно напрежение
  4. Разминаване между целите на организацията и резултатите на екипа
  5. Прибягване към авторитарност при решаване на проблеми и възникнали конфликти

От ключово значение е да не се пренебрегват тези проблеми и да се предприемат мерки още в техният зародиш, защото последствията за организацията могат да са големи.

Какви са ползите от обучението?

Чрез Т.У.Л. тренингите се постига повишаване ефективността на екипите. Наблюдават се подобряване на работната атмосфера и комуникацията с партньори и клиенти. Повишава се мотивацията на служителите и тяхната ефективност на работното място. Постига се по-малко стрес и конфликти на работното място с повече спокойствие и по-висока продуктивност. Намалява текучеството на персонала в организациите, което е от изключителна важност в динамичния и бързо променящ се пазар на труда.

Повече за обученията и условията за записване ще намерите в сайта на Иван Скипарнов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/