Категории: България

Нова жертва на взривовете край Елин Пелин

Реклама

Стана ясно, че е починало 20-годишното момиче, което пострада при взировете в Елин Пелин и беше с 85% изгаряния, съобщават от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Спешно търсят кръводарители за момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Медиците се бореха да спасят младата жена, а стотици хора отидоха да дарят кръв през вчерашния ден, предаде Нова телевизия.

Бащата на Кристина Шишкова, преподавателят в Минно-геоложкият университет доц. Петър Шишков също загуби живота си, въпреки усилията на лекарите.

Ситуацията в Гара Елин Пелин вече е спокойна. Голяма част от хората, които в четвъртък се евакуираха за минути, след като складове за фойерверки се взривиха, вече отново са по домовете си, за да видят щетите по имуществото си.Все още не са направени огледи в складовете, а полицейските служители предупреждават хората да заобикалят затворения участък – пътят от Елин Пелин към гара Елин Пелин.

Жертви на взривовете са 48-годишният преподавател в Минно-геоложкия университет доц. Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристина Шишкова, която също загуби живота си, въпреки усилията на лекарите. Двама души все още са в неизвестност. Единият е синът на собственика на складовете, а другият е служител.

„Имаше големи взривове, 10 минути след това електричеството спря в нашия квартал. Частично взривовете продължават. Не си спомням преди да е имало такива взривове от тези складове”, разказва Емил, жител на Елин Пелин.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 13 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 14 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 15 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 15 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 15 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 15 часа