in

Живущи и работещи в района на пътя за кв. „Виница“ във Варна се оплакват от новите пътни ограничители

Снимка: Община Варна

Припомняме, че миналата седмица бяха поставени делинеатори в участък от бул. „Осми приморски полк“, като бе обяснено, че това се случва в резултат от задълбочен анализ, множество сигнали на граждани за нарушения и предпоставки за инциденти.

Граждани, живущи и работещи в района на пътя за кв. „Виница“ обаче, се жалват, че нямат възможност да правят обратни завои и да се включват от перпендикулярните улици в движението по булеварда чрез ляв завой.

Обяснено им е, че решението е взето на база постоянни наблюдения, регистрирани нарушения и инциденти, последният от които доведе до смъртта на 47-годишен моторист. Непрекъснатата линия на маркировката и досега не е позволявала маневрите, но ограничението не е било спазвано. Поставените делинеатори са с прекъсване на няколко места, за да могат все пак работещите и живущите да влизат в каретата от двете страни на главния път. В бъдеще решение за регулиране на движението би могло да се търси чрез изграждане на кръгови кръстовища.

Живущи в района на ОУ „Васил Друмев“ пък са внесли подписка по повод строежа на нова пристройка и физкултурен салон към учебното заведение, като основните им притеснения са свързани с възможностите за запазване на растителността в двора на училището.

Освен това таксиметрови шофьори сигнализират за нарушения, нерегламентиран престой и нелицензирани по думите им превозвачи на една от най-натоварените местостоянки в центъра на града. На хората е обяснено, че контролът е непрекъснат и за нарушенията има издадени значителен брой актове.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/