in

За смъртна опасност обявиха в Елин Пелин: Хората са предупредени

Кадър: Facebook/bTV Новините

Стана ясно, че около тридесет къщи имат щети след взривовете край Елин Пелин, въпреки че все още не може да се каже крайната цифра на къщите, както и сумата, на която се равняват щетите. В момента се извършва оглед на всички къщи, но има места, в които не може да се влезе по различни причини – хората са на работа или не са на място.

„Надявам се до края на седмицата това да бъде завършено като огледи и след това да започне да се оценява по референтните стойност“, каза кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че основно става въпрос за счупени прозорци, дограми, керемиди и мазилки.

„Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направи ремонт на къщата, което ние няма да позволим“, категоричен бе кметът Симеонов.

Той отново обърна внимание на разпилелите се пиратки и пиротехника в близост до складовете и апелира хората, които ги видят, да не ги пипат, а да се обадят на 112.

„Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки и други неща, които могат да се възпламенят. Направихме табели, с които да уведомим гражданите да не ги пипат, да не ги докосват.

Военните информираха, че ще има формирование, което ще се отзове на място и ще започнат събирането на тези разхвърляни пиратки и бомбички“, уточни Симеонов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/