in

Затвориха ключово кръстовище във Варна (СНИМКА)

Снимка: Google Street View

Днес сутринта е било затворено кръстовището със светофар – на бул. „Княз Борис I“ и ул. „Янаки Богданов“, в кв. „Бриз“. Това разбираме от публикация в една от известните варненски Фейсбук групи.

На въпросното кръстовище светлинната сигнализация беше сложена преди 20 години. Тогава нямаше кръгово на излизане от Трета буна. Така се образуваха опашки за обръщане към центъра, дори много от шофьорите се принуждаваха да карат до Траката, а някои дори заобикаляха чак от Евксиноград. Това принуди тогава управата на Варна да монтира светофарна уредба.

След случилото се днес, много хора, живеещи в района, се обявиха против премахването на светофара на това кръстовище.

Снимка: Facebook/Виждам те КАТ-ВАРНА/А.Киров

„Това действително е най-нелепото нещо, което е сътворено към момента в града, особено като се има предвид, че предимно заради не умеещи да шофират в кръговите кръстовища хора, входовете на въпросните, неминуемо се превръщат в безобразни тапи… На кого и защо пречеше точно този светофар, че решихте чрез премахването му да задръстите цялото трасе, преди, в и след двете „съседни“ кръгови?!“, пише недоволна варненка.

Важно за Варна: Обявиха докога няма да работи светофарът на „Почивка“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/