in

Бебе почина в гореща кола в Луизиана: Майката му го забравила вътре

Колаж: "Нова Варна"

Става въпрос за 6-месечно момченце. То било оставено в гореща кола в Луизиана часове наред, забравено от собствената му майка. Пеленачето е открито мъртво на задната седалка от жената около 17:46 часа във вторник, по данни от офиса на шерифа на Източен Батън Руж.

Когато майката отишла да вземе бебето от ясла след работа, осъзнава, че е забравила да го остави там същата сутрин, съобщава ABC News.

Заради влажността температурата в Батън Руж във вторник се е вдигнала до цели 46 градуса.

Разследването продължава. Съдебният лекар ще извърши аутопсия, за да определи колко точно време е прекарало бебето в колата.

Най-малко 16 деца са загинали в горещи коли в САЩ досега само през тази година, според националната организация с нестопанска цел KidsAndCars.org.

От 1990 г. насам най-малко 1100 деца са загинали в горещи коли – и около 88% от тези деца са били на 3 години или по-малки.

Вътрешните органи на децата започват да отказват, когато телесната им температура достигне 40 градуса. Според медицински доклад е необходимо много малко време, за да стане автомобилът твърде горещ за децата.

Например, в ден с температура 30 градуса са необходими само около 10 минути, за да достигне вътрешността на колата опасните 40 градуса, твърдят изследователите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/