in

Земетресение на един хвърлей от България: Ето къде е епицентърът

Снимка: Facebook/Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН

Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистрирано днес (1 август, четвъртък) в района на град Бузъу, Румъния.

По данни на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН, събитието е от 15:09 часа българско време.

Епицентърът е бил на 43 км от град Фокшани и на 61 км северозападно от Бузъу в Румъния, на 200 км от град Русе и на 405 км от град София.

Трусът е бил на 112 дълбочина под земната повърхност, по данни от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC).

Земетресението е било усетено в широк периметър и само за 20 минути е докладвано от 43 потребители на сайта.

По данни от НИГГГ-БАН в района е имало още едно по-слабо земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер. Събитието е от 14:27 българско време.

Тази нощ слабо земетресение е било регистрирано и на територията на България. Трусът е бил с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер и се е случил в 0:13 часа снощи

По данни на геофизичния институт на БАН епицентърът е бил на 7 км от Тополовград.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/