in

Пълна прогноза за времето до 15 август

Снимка: Pixabay

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) представиха своята прогноза за времето от 1 до 15 август.

Според синоптиците на НИМХ през първата половина от месеца средните температури ще бъдат около и над нормата, а валежите ще са около и под нормата. През повечето дни времето ще бъде предимно слънчево.

През периода от 3 до 6 август в часовете около и след обяд ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици.

Явленията ще са с петнист характер, и ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане.

Днес (1 август, четвъртък) за някои области в страната ще бъде в сила жълт код за високи температури.

Става въпрос за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. На всички тези места у нас ще бъде горещо с максимални температури 35°-37°.

Днес по Черноморието се очаква слънчево време, до умерен вятър, който преди обяд ще е предимно от североизток, а след обяд ще се ориентира от югоизток. По Черноморието максималните температури ще бъдат между 29 и 31 градуса в първия ден от месец август.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/