in

Още пламъци в България: Пожарът на военния полигон край с. Елена е обхванал 4 000 декара

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че вчера стрелби на военния полигон Корен са довели до разпалването на голям пожар край село Елена, обл. Хасково. Съобщава се, че огнената стихия е навлязла в гората, но не се е стигнало до опасност за населените места. 

5 екипи на пожарната и два военни модула са били изпратени на място, в опит за ограничаване на пожара. Насочена е и тежка верижна машина, която се е включила в гасенето на пожара, съобщава БНТ.

Хората от селото разказаха, че огънят лумнал, след като хеликоптер, участник в учението, не е улучил земна мишена. Това потвърдиха и от военното съобщение.

Предприети са мерки за ограничаване на огъня и недопускане на по-нататъшното му разпространение, казаха от Министерството на отбраната.

Хората от близките села обаче задават въпроса защо на земеделските стопани бе забранено на обработват площи в горещините, за да не се създават рискове от пожари, а на военните се позволява да извършват стрелби.

Огънят е обхванал широколистна гора. Пожарът е ограничен и гори само на територията на военния полигон.

Засегнати са 4 000 декара. В потушаването на огъня участват много военнослужещи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/