in

Идват три големи християнски празнка през август. Кои са датите

снимка Нова Варна

Както е известно, през август вярващите отбелязват три от най-големите за всички християни празника – 6 август – Преображение Господне, 15 август – Успението на Пресветата Дева, и 29 август – отсичане главата на Йоан Кръстител.

Към тях в България на 18 август добавяме и Успението на свети Иван Рилски. Месецът започна с Произхождението (Изнасянето) на Честния кръст, предава novinite.bg.

На 2 август се честваше пренасяне мощите на свети архидякон Стефан от Йерусалим в Цариград, а заедно с другите Христови църкви се споменава Стефан, папа Римски.

На 11 август е денят на също така почитания и на Изток, и на Запад свети Лаврентий. Особеното за месеца е, че мнозина от зимните именници могат да почерпят отново. Все пак тези от първата половина на месеца да не забравят, че това е времето на Богородичния пост и се черпи с постни сладки, плодове и безалкохолни напитки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/