in ,

Инцидент край Варна тази сутрин: Патрулка е напълно унищожена. Слънцето било виновно

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Пътен инцидент е възникнал на АМ „Хемус“ тази сутрин. След като полицейски екип се отзовал на мястото, е настъпил и втори инцидент. Автомобил е връхлетял върху патрулката, обслужваща първата катастрофа.

Тази сутрин, в 6:47 часа е получен сигнал за ПТП на АМ „Хемус“ – в района на кв. Повеляново, на 406 кв., посока Варна. Лек автомобил „Фолксваген“ предприема изпреварване и закача движещото се пред него „Рено“.

В следствие на удара втората кола се завърта и се спира в разделителната мантинела. Отзовалия се веднага на произшествието екип на РУ Девня, поставя сигнални конуси на пътното платно и започва обслужване на инцидента.

В този момент, друг автомобил – „Голф“, заслепен от слънчевите лъчи, по думи на водача, преминава през сигналните съоръжения и се блъска в полицейската кола. Равносметката от инцидента е: патрулен автомобил – напълно унищожен и 74-годишния водач на първоначално блъснатия автомобил е с фрактура на таза, оставен за наблюдение в отделение по ортопедия, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и наркотични вещества на всички участници в ПТП-то са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.