in

Костадинов за новия служебен премиер: През нея ще управляват ГЕРБ и ДПС

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира избора на държавния глава да връчи мандат за съставяне на правителство на Горица Грънчарова-Кожарева.

„Не е подходяща, защото не може да взима самостоятелни решения. През нея ще управлява ГЕРБ и ДПС“, коментира Костадин Костадинов избора на Горица Грънчарова-Кожарева за нов служебен премиер.

„Ще припомня един много показателен момент от недалечното минало – Конституционният съд се изказа, че уволнените на бившия шеф на Сметната палата Цветков е незаконна и тогава Горица Кожарева отказа да го пусне вътре. Когато еди човек не спазва законите и се намира на позиция, много по-ниска от министър-председател, представете си какво ни очаква, когато този човек стане министър председател“, коментира Костадинов пред журналисти.

Президентът Румен Радев връчи днес мандата на Горица Грънчарова-Кожарева, обявявайки датата 20 октомври за най-подходяща за провеждането на следващите избори. Президентът посочи, че очаква от Кожарева да предложи правителство до 19 август.

Кожарева, от своя страна благодари на президента за доверието и заяви, че приема този мандат с ясното чувство за отговорност за съставяне на правителство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.