in

Служители на МВР излязоха на протест пред Народното събрание

Кадър: bTV

Протест се организира пред Народното събрание. Служители на МВР от цялата страна се събраха, за да изразят гласно недоволството си от „увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея“.

Официално протестът започна малко преди 12:00 часа, предаде bTV. На място има служители на СДВР, ГДБОП и специалните полицейски сили.

Протестът беше организиран още вчера вечерта в социалните мрежи от мъж на име Лъчезар Колев. От поста му стана ясно, че е служител на МВР.

В него той пише, че „ставаме свидетели на безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи за политически цели“ и допълва, че „министерството не е на отделни партии и политици“.

Именно, за да защитят тази позиция са се събрали днес хората на метри от Народното събрание. Част от тях подкрепят сегашния вътрешен министър Калин Стоянов и искат той да продължи да заема този пост.

Според министъра е смехотворно политически кръгове публично да търсят негов наследник
Припомняме, че през почивните дни и Синдиката на служителите на МВР излязоха с позиция, в която заявиха, че с притеснение наблюдават „увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея“.

Публикувано от Александра Камбурова