in

Във Варна организират нощно бягане

Снимка: Facebook/iRun.bg

Във Морската столица ще има празнично нощно бягане „Пътят към светлината“ за Деня на Варна, научи медия „Нова Варна“.

По случай Денят на Варна Свето Успение Богородично – 15 август и тази година ще се проведе традиционното празнично нощно бягане „Пътят към светлината”, където участниците са със светещи челници и гривни.

За начална точка на събитието е определен Слънчевият часовник на входа на Морската градина. Там всички желаещи да участват в събитието ще се съберат около 21:30 часа.

Стартът ще бъде даден в 22:00 часа по предварително подготвен маршрут, включващ крайморската алея и Морската градина.

Очакват се около 100 участници.

Варна посреща празника си 15 август с богата и обновена празнична програма. Още този уикенд започна монтирането на сцените. Във Варна се очаква да дойдат световноизвестни групи.

Сред традиционните събития за града са тържествена света литургия по случай Свето Успение Богородично – Ден на Варна, която ще бъде отслужена в Катедралния храм, както и церемонията по награждаване с почетни звания на отличени варненци, която ще се проведе в Летния театър.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/