in

Спасител: Инцидентите в морето стават по три причини

Снимка: Община Варна

Старши спасител Станимир Коларов посъветва плажуващите да спазват всички препоръки на спасителите, за да си гарантират безопасна ваканция на морето.

В петък в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент, при който в морето се удавил 35-годишен мъж. В събота в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение, че на бреговата ивица на Северния бургаски плаж е намерен труп на мъж. Причините за трагичните инциденти и как да се предпазим коментира Станимир Коларов, старши спасител в Бургас, в ефира на Нова Нюз.

„Инцидентите стават по три причини – първата и най-основната е неспазването на правилата, другата е, че когато хората изпаднат в опасна ситуация, не знаят как да помогнат на себе си, а третата е, когато поставят собствения си живот в опасност, за да помогнат на друг в беда, без да знаят как“, каза Коларов.

Той посъветва да се спазват всички препоръки на спасителите. „Когато е червен флага, влизането е абсолютно забранено, било то до глезена или коляното“, заяви той и добави: „Хората гледат морето отвън, не знаят какво е отвътре“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/