in

С продуктите ни приближаваме клиентите до модерния дигитален свят – Моника Лазарова, “Офис мениджър” в tbi bank

Моника Лазарова, “Офис мениджър” в tbi bank Варна

Моника отговаря за управлението на офисът на tbi bank на бул. Осми приморски полк 54 във Варна и казва, че професионалното развитие е възможно само, ако обичаш работата си. Така вече над три години тя посреща нови предизвикателства, с екипа ѝ работят отдадено за представянето на ползите на мобилното банково приложение без такси tbi bank app и карта neon на клиентите и се развиват като професионалисти, за да предоставят изключително клиентско преживяване. Вижте историята ѝ:

Представете се с няколко думи. Каква е вашата роля в центровете за обслужване на клиенти на tbi bank?

Казвам се Моника Лазарова и живея във Варна, където работя като “Офис мениджър” в центъра за обслужване на клиенти на tbi bank в града. Завършила съм Икономическия университет със специалност “Стокознание”. Избрах тази специалност, защото обичам да се учa и да откривам нови неща, а останалите специалности ми се струваха твърде рутинни. Подобен подход избрах и за кариерата си. Преди над три години се присъединих към центъра за обслужване на клиенти на tbi bank и мога с увереност да кажа, че тук определено не е скучно. Работата ми е изпълнена с динамика и предизвикателства, които ме вдъхновяват да предоставям изключително клиентско обслужване.

Как започнахте кариера в банката и какви ключови моменти и предизвикателства сте срещали по пътя си до настоящата си позиция?

Започнах работа в офиса на tbi bank във Варна на позиция “Банков служител”, като допреди това нямах никакъв професионален опит. Затова съм изключително благодарна на мениджмънта, че ми гласува доверие и ми да даде възможност за кариерен старт. Ето че няколко години по-късно успях да надградя уменията и знанията си, като същевременно постоянно се стремя да предоставям изключително клиентско преживяване, и вече заемам позицията “Офис мениджър”.

Работата е изключително динамична и разнообразна, като най-голямото предизвикателство за всички в екипа е намирането на подходящите решения за отделните клиенти бързо и с усмивка. Всеки ден виждам как всички ставаме по-добри и знаещи професионалисти, което ми дава стимул да продължим да подобряваме клиентското преживяване.

Моника Лазарова и екипът ѝ

Работейки ежедневно с клиентите в гр. Варна, какви са най-честите им нужди и предпочитания? Кое е най-голямото предизвикателство, с което се сблъсквате в работата си и какви умения са ви помогнали да изградите дългосрочни отношения с клиентите?

Нашите клиенти имат разнообразни нужди и предпочитания, но най-често търсят индивидуален подход и бързо разрешаване на проблемите си. Нещо, което смятам, че отличава клиентите във Варна от тези в по-малките градове в региона, е интересът им към мобилното ни банково приложение. Конкретно в нашия офис има много ориентирани към депозитните ни продукти клиенти, които все повече се насочват към функциите за самоуправление на срочни депозити или спестявания в “Касичка” в tbi bank app.

По отношение на предизвикателствата, най-голямото е да успеем да удовлетворим разнообразните нуждите на всички клиенти, като същевременно изградим и поддържаме дългосрочни отношения с тях. Важно е да печелим доверие чрез последователност, компетентност и искреност. Уменията, които най-много ми помагат в този процес, са активното слушане, емпатията и способността да предлагам персонализирани решения.

tbi bank се отличава с иновациите си, като безспорно предизвика пазара с мобилното си банково приложение без такси и картата neon. Какъв е интересът на клиентите към този продукт и променя ли се начинът, по който те взаимодействат с банката?

Интересът към мобилното приложение и картата neon наистина е значителен и продължава да расте. Клиентите ценят възможността да разполагат с разплащателна сметка без такси за откриване и поддръжка, а също и допълнителните предимства като шопинг лимитът, който им позволява лесен достъп до допълнителни средства, които могат да разсрочват бързо и лесно на три месечни вноски с 0% лихва. С нашите решения не променяме основният им начин на взаимодействие с банката, а добавяме нови и удобни канали за връзка. Така само подобрява тяхното изживяване и ги приближаваме още повече до модерния дигитален свят.

Как  вашият екип представя предимствата от ползите на приложението и карта neon, когато  клиент се колебае дали да се възползва от тази възможност? И съответно, каква обратна връзка получавате от тези, които започват активно да банкират през tbi bank app?

Когато клиентите се колебаят, ние акцентираме на основните предимства на приложението и картата neon: дигитално ежедневно банкиране, удобство и прозрачност. Разказваме им как могат да управляват парите си от всяка точка на страната и в чужбина, и какви са финансовите ползи, които предлагаме, като безплатно превалутиране от лева в евро и обратно по официалния курс на БНБ, водещи лихви по срочни депозити, както и единствената по рода си възможност да печелят от спестяванията си в “Касичка” фиксирана лихва от 1%. Виждаме, че усилията ни да представим пълният набор от функционалности, които приложението и карта neon предлагат, жънат голям успех, защото редовно получаваме положителна обратна връзка от клиентите, които започват активно да използват tbi bank app. Те често споделят, че ценят лесния достъп до услугите, интуитивния интерфейс и прозрачността на предлаганите условия.

Функционалностите на приложението tbi bank се подобряват постоянно. Как поддържате себе си и екипа си информирани и подготвени да предоставяте най-доброто обслужване с новите функции и преференциални условия?

Работата в този динамичен сектор изисква постоянна актуализация на знанията. Ние активно следим за новостите в приложението и се обучаваме на новите функции и услуги. Провеждаме редовни вътрешни обучения и обсъждания, за да сме сигурни, че екипът ни е напълно подготвен да отговори на всички въпроси и да предостави най-доброто обслужване на клиентите. Важно е да бъдем на върха на иновациите и да предлагаме най-доброто на нашите клиенти.

Когато погледнете назад към кариерата си в банката, кой е най-ценният съвет, който сте получили, и какво умение смятате, че е било най-ценният актив за вас през годините?

Най-ценният съвет, който съм получила, е да бъда себе си и да следвам принципите си. Даде ми го предишния ни офис мениджър Джулия Стоянова, която сега е регионален директор за София, на която винаги ще съм благодарна за куражът и съветите, които ми даде. А най-ценният актив за мен е търпението и упоритостта, които притежавам. Работата с клиенти изисква много усилия и любов към това, което правиш, за да можеш да постигнеш успех. Наистина обичам работата си и вярвам, че това е ключът към моето развитие и успех в кариерата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/