in

Времето през втората половина на август: Кога идват дъжд и гръмотевични бури?

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозата на НИМХ и през втората половина от месец август температурите у нас ще останат над климатичните норми, а сумарните количества на валежите в повечето райони ще бъдат под нормите.

През повечето дни от периода времето ще е слънчево. През първата седмица след обяд ще се развива купеста облачност, а над планинските райони в Югозападна България и купесто-дъждовна и главно там на отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Към 19-21 август се повишава вероятността за временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е от изток, слаб, по Черноморието след обяд – умерен.

След временно стабилизиране на въздушната маса и период с по-малка вероятност за краткотрайни следобедни валежи, към 25-27 август тя отново се повишава.

Изгледите са отново валежите да са главно в планинските райони в Западна България, а на изток да остане сухо. През последните дни от месеца по-голяма е вероятността за сухо и слънчево време в цялата страна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/