in

На какво се дължи водната криза?

Колаж: "Нова Варна"

В разгара на лятото беше въведен режим на водата в над 50 общини у нас. Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов дискутира актуалните проблеми в страната, сред които са водната криза и минималната работна заплата.

„Водната криза се дължи на старата ВиК система, за която не се полагат адекватни грижи. Никой не се е постарал да приложи устойчиви решения, не защото не знае или не може, а защото няма средства“, коментира той в ефира на Нова Нюз.

Манолов каза, че един от ключовите проблеми в страната е свързан с адекватната минимална работна заплата.

„Европейската директива чука на вратата, а ние имаме политическо решение, което донякъде върши работа, но създава повече трудности. В тази директива е и изискването да се повиши обхвата на колективното трудово договаряне. Друг проблем е, че за държавните служители колективното трудово договаряне е забранено със закон“, каза още експертът.

Президентът на КТ „Подкрепа“ посочи, че дебатът в България по темата за приемането на еврото все още не е състоял. Той поясни, че тези въпроси изискват политическо лидерство.

Манолов допълни, че темата с енергетиката продължава да стои на преден план, където отсъстват идеи как да бъдат решени проблемите.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/