in

Тече акция: Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка

Снимка: ОДМВР-Стара Загора

Стана ясно, че се извършва обиск на имоти на Румен Гайтански – Вълка. Акция тече на адреси в столицата и в офиси на „Кристална вода” в Кърджали.

По информация на Нова телевизия Комисията за противодействие на корупцията провежда акция във връзка с неправомерно усвоен кредит от ББР. Става дума за близо 150 млн. лв., дадени на фирма, свързана с Вълка.

По предварителна информация се претърсват и адреси, свързани с бившия директор на ББР Стоян Мавродиев.

По неофициална информация претърсване се извършва и на фирма, с адресна регистрация в Кърджали, за която има данни, че е получила 30 млн. лв. от усвоения кредит.

След приключване на действията по разследването, наблюдаващите прокурори ще преценят дали има основания за повдигане на обвинения.

Отново неофициално, има данни, че управителят на фирмите-бенефициенти е напуснал страната, поради което същият ще бъде задочно обвинен и обявен за издирване. Същото се отнася и за бившия директор на ББР.

Румен Гайтански е активен бизнесмен от около 30 години, но за това време не се появява пред медии и остава скрит за публиката.

Гайтански добива популярност през 90-те години на миналия век, след като основава фирмите ДИТЦ и „Волф 96“. От името на втората идва и прякорът му – Вълка. Те получават концесията на сметосъбирането в София и на практика монополизират почистването на столицата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/