Категории: България

Хавиер Ибаниес: Като дойдох в България сънувах, че ставам олимпийски шампион

Реклама

Припомняме, че Хавиер Ибаниес спечели бронзов медал за България от Олимпийските игри в Париж, след като загуби полуфиналната битка в категория до 57 килограма на боксовия турнир срещу Мунарбек Сеитбек Уулу от Киргизстан. Медалистът изрази благодарността си към България и разкри, че когато е дошъл в страната ни, е сънувал, че става олимпийски шампион.

„Благодаря на България, че ми отвори врати. Благодаря и на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, че имах възможност да представлявам страната на олимпийски игри. Не успях да спечеля златния медал, тъй като съдиите не ми присъдиха победата. Гордостта ми е, че все пак донесох бронз за България. Много хубаво ме посрещнаха тук, с музика”. Това каза бронзовият медалист по бокс до 57 кг при мъжете от Олимпийските игри в Париж Хавиер Ибаниес, предава Нова телевизия.

Той разказа, че когато е дошъл у нас, сънувал, че става олимпийски шампион. Хавиер Ибаниес вече е златен медалист от младежка олимпиада. Неговата цел е да участва и на следващите Игри в Лос Анджелис.

„Средата е сходна с тази в Куба, но разликата е, че при Олимпийските игри, младежи на 17-18 години се състезават с по-големите. При съдийството няма разлика в сравнение с преди, но в конкретния случай в Париж мисля, че ми отнеха победата”, каза още бронзовият медалист.

„Надявам се чрез новата федерация да се измислят по-точни и ясни правила, да се обърне повече внимание на съдийството. Сега не може да подадеш оплакване, нито контестация. Във футбола има VAR, в бокса няма нищо. Тази несправедливост ни мъчи, но и ни прави по-силни. Ще продължаваме да тренираме и да печелим медали, още по-обединени. Самите ние знаем, че можем повече и несправедливо ни ощетяват. Аз ревах след последния мач на Хавиер. Но това е спортът – един път печелиш, един път губиш”, коментира президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Според треньора на боксьорите – кубинецът Жоел Арате, България е красива държава, а хората са с много големи сърца. „Съжалявам и се извинявам на президента на федерацията Красимир Инински. Обещах, както на него, така и на България, златен медал, а се връщаме само с бронз. Всички видяхте какво се случи. Изглежда Хавиер ще трябва да нокаутира съперниците си в Лос Анджелис, за да не му отнемат победата. Това е единствения начин и ще работим в тази посока. Ние трябва да продължим напред, да играем по-силно, да създадем различни тактики”, каза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди един час

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди един час

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 2 часа

Изгоряха стотици декари край ЖП линия

Стана ясно, че близо 300 дка., включително и широколистна растителност около жп линията между Русе…

преди 2 часа

Официално: Калин Стоянов влиза в листата на ДПС

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов ще бъде втори в листата на "ДПС - Ново начало"…

преди 2 часа

Йордан Цонев ще води листата на ДПС във Варна

В Деня на Независимостта на България "Движение за права и свободи – Ново начало" регистрира…

преди 2 часа