in

Бойко Борисов: Никой не се е борил с Вълка толкова, колкото мен – и успях

Кадър: NOVA

„Никой не се е борил с Вълка толкова, колкото мен. И успях“. Това беше коментарът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов относно акцията срещу Румен Гайтански – Вълка, която започна вчера от Прокуратурата и КПК. 

„Господ бави, но не забравя. Оказа се, че така е и нашата съдебна система“, подчерта Борисов.

„Никой не се е борил с Вълка толкова, колкото мен. И успях“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Народното събрание акцията, започната в сряда от Прокуратурата и КПК срещу Румен Гайтански – Вълка, предаде NOVA.

„За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев като кмет на София. Тогава премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците. Това беше моментът, когато ми правеха кризите с боклука. Когато прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил. И успях. Има една хубава поговорка: „Господ бави, но не забравя“. Оказа се, че така е и нашата съдебна система“, припомни Борисов „войната“, предизвикала криза с боклука на столицата преди години.

„Никога не съм се занимавал с тази банка пряко. Тогава ставаше дума за една колекторска фирма и го изпъдих веднага“, заяви лидерът на ГЕРБ по повод бившия шеф на ББР Стоян Мавродиев, който също попадна в обсега на започналото разследване, и който беше уволнен от финансовата институция през 2020 година.

„Най-вероятно са тежки казуси. Когото е трябвало да уволня тогава, съм го уволнил“, категоричен беше той в отговор на въпрос защо прокуратурата се задейства чак сега, след като сигналът по казуса „Гайтански“ е от 2021 година. И допълни: „Хубаво е, че са се задействали. Сега да проверят и „Булгартабак“, както Кирил Петков е казал тази сутрин“.

И подчерта, че от начина, по който се държат всички политически партии, спокойно може да говорим за осми предсрочни избори.

Публикувано от Александра Камбурова