in

Почина звезда от филма „Тетрадката“

Колаж: "Нова Варна"

Сбогуваме се с американската актриса Джина Роуландс, известна с ролите си в „Тетрадката“ и „Друга жена“. Известната актриса почина на 94-годишна възраст.

Джина Роуландс, която е номинирана за „Оскар“ за филмите „Жена под влияние“ от 1974 г. и „Глория“ от 1980 г., почина в дома си в гр. Индиън Уелс, Калифорния.

Причината за смъртта не е посочена, но е известно, че тя е страдала от Алцхаймер.

Роуландс се отказва от актьорството през 2015 г., след като печели четири награди „Еми“, два „Златни глобуса“ и получава две номинации за „Оскар“.

Нейните награди „Еми“ са за филмите „Историята на Бети Форд“, „Лице на непознат“, „Истерична слепота“ и „Невероятната госпожа Ричи“.

През 2015 г. получава почетен Оскар за дългогодишната си актьорска кариера.

Актрисата е участвала и във филмите „Лица“, „Премиера“, „Отцепване на звездите“, „Жълт и счупен английски“, „Надеждата плува“, „Бурята“, „Работа на ръба“, „Тони Рим“ и „Неоновата библия“.

Филмът „Тетрадката“ е режисиран през 2004 г. от сина ѝ Ник Касаветис, който наскоро говори пред Entertainment Weekly за това как майка му е изиграла персонаж, страдащ от деменция.

„Прекарахме много време в разговори за болестта на Алцхаймер и желанието да бъдем автентични с нея, а сега, през последните 5 години, тя е болна от Алцхаймер“, каза той.

„Тя има тежка деменция. И това е толкова лудо – ние го изживяхме, а тя го изигра“, казва още Ник.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/