in

Отхвърлянето на кабинета „Кожарева“: БСП подкрепят решението на президента

Кадър: NOVA

БСП подкрепят решението на президента относно отхвърлянето на новия кабинет. „Тезата му беше ясно заявена и защитена от него. Видимо г-н Калин Стоянов създава напрежение в обществото. Не може един човек, било то и възлов министър, да се превръща в препъникамък за функционирането на цялата държава”, заяви Атанас Зафиров.

БСП подкрепя решението на президента да отхвърли кабинета „Кожарева”. Това заяви пред журналисти Атанас Зафиров, предаде NOVA.

Нямаш място за съдомиялна в кухнята? Пробвай мини вариант Bobtvboutique.bg
„Тезата му беше ясно заявена и защитена от него. Видимо г-н Калин Стоянов създава напрежение в обществото. Не може един човек, било то и възлов министър, да се превръща в препъникамък за функционирането на цялата държава”, поясни той.

„Днешната ситуация около опита за съставяне на кабинет за пореден път ярко демонстрира абсолютната несъстоятелност на направените конституционни промени, срещу които БСП винаги е имала принципна последователна и ясна позиция – категорично против. Трябва да е ясно, че вина за това носят най-вече партиите, които инициираха и подкрепиха промените. Част от тях сега много гласовито се опитват да правят опити да ограничат последствията от тези неграмотно, некадърно направени промени. Това е пореден епизод в пълния разпад на държавността. Поредното противопоставяне на институциите. За съжаление има опасност от крах на парламентаризма и демокрацията”, каза още Зафиров.

„Призоваваме всички имена в тази така наречена „домова книга”, които отказаха да бъдат премиери, да преосмислят позицията си. Още повече пък тези, които застъпиха на постовете в условията на функциониращи вече и приети промени в Конституцията”, допълни депутатът от БСП.

Във вторник предстои и заседание на Изпълнителното бюро на БСП, а след това от партията ще излязат с официални предложения как да се излезе от кризата.

Публикувано от Александра Камбурова