in

Протест: Полицейски служители в защита на Калин Стоянов

Снимка: МВР

Полицаи ще се съберат отново в защита на Калин Стоянов, след като стана ясно, че президентът не го одобрява за поста на вътрешен министър. Служителите на реда ще се съберат в обедната си почивка пред президентството.

Сборният им пункт е пред президентството. Те ще отидат там в обедната си почивка, за да изразят недоволството си, че президентът Румен Радев отказа да назначи служебен кабинет, в който присъства името на Стоянов.

Миналата седмица полицаите се събираха 2 пъти, за да искат от Горица Кожарева, която бе посочена за служебен премиер, да остави Стоянов. Тя го направи, но президентът отказа да назначи кабинета.

През ноември м.г. пък полицаите се събраха пред НС, когато ПП-ДБ искаше да смени Калин Стоянов заради ексцесиите по време на протестите срещу БФС.

Припомняме, че наскоро се организира протест пред Народното събрание. Служители на МВР от цялата страна се събраха, за да изразят гласно недоволството си от „увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея“.

Протестът беше организиран от мъж на име Лъчезар Колев. От поста му в социалните мрежи стана ясно, че е служител на МВР.

В него той пише, че „ставаме свидетели на безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи за политически цели“ и допълва, че „министерството не е на отделни партии и политици“.

Именно, за да защитят тази позиция са се събрали днес хората на метри от Народното събрание. Част от тях подкрепят сегашния вътрешен министър Калин Стоянов и искат той да продължи да заема този пост.

Според министъра е смехотворно политически кръгове публично да търсят негов наследник
Припомняме, че през почивните дни и Синдиката на служителите на МВР излязоха с позиция, в която заявиха, че с притеснение наблюдават „увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея“.

Служители на МВР излязоха на протест пред Народното събрание

Публикувано от Александра Камбурова